Utsjoen kunnassa runsaasti koronavirusinfektioita – terveydenhuolto muistuttaa edelleen maskien, käsihygienian sekä turvavälien tärkeydestä

14.3.2022

Utsjoen kunnassa todetaan tällä hetkellä runsaasti koronavirustartuntoja. Vaikka terveydenhuolto ei enää pääsääntöisesti testaa koronavirusepäilyjä, on tiedossa, että tautia liikkuu väestössä paljon. Tilanne terveydenhuollossa on kuitenkin rauhallinen, eikä vakavia tautitapauksia ole todettu. Kaikki tänä vuonna sekvensoidut näytteet ovat olleet omikron-virusvarianttia.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi on edelleen tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä sekä maskien käytöstä julkisissa tiloissa liikuttaessa aina, kun turvavälin pitäminen muihin ihmisiin ei ole mahdollista. Näet kaikki Utsjoen kunnassa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset kootusti täältä.

Jos epäilet itselläsi koronavirusinfektiota ja olet oireinen, tulee sinun jäädä kotiin sairastamaan ja välttää kontakteja muihin ihmisiin, kunnes oireet helpottavat. Halutessasi voit tehdä kotitestin. Terveydenhuolto ei enää tee altistuneiden tartunnanjäljitystä, testausta eikä eristyspäätöksiä. Jos kotitesti on positiivinen ja kuulut riskiryhmään tai tarvitset virallisen todistuksen koronavirusinfektiosta, ota yhteyttä terveydenhuoltoon.

Jos epäilet koronavirusinfektiota, olet altistunut tai tehnyt positiivisen kotitestin, tutustu Utsjoen kunnan päivitettyyn toimintaohjeeseen.

 

Heidi Eriksen, tartuntataudeista vastaava lääkäri
040 181 0284
heidi.eriksen@utsjoki.fi


Muita uutisia