Utsjoen kunnassa on 22.1.2022 saakka voimassa yli 20 hengen kokoontumisrajoitus, etätyösuositus ja laaja kasvomaskisuositus kaikissa julkisissa sisätiloissa

23.12.2021

Vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi Lapin aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 § 1 momentin nojalla Lapin maakunnan kuntien alueella kaikki yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ajalla 23.12.2021–22.1.2022. Yleisötilaisuudet ovat yleisölle avoimia huvitilaisuuksia, esimerkiksi konsertit tai urheilutapahtumat. Yleinen kokous tarkoittaa mielenosoitusta tai muuta kokoontumisvapauden käyttämiseksi järjestettyä tilaisuutta.

Lisäksi Utsjoen kunnassa on ajalla 22.12.2021–22.1.2022 voimassa etätyösuositus ja laaja kasvomaskisuositus kaikissa julkisissa sisätiloissa ja kulkuneuvoissa, joissa ei voida pitää turvaväliä.

Aluehallintovirasto velvoittaa lisäksi järjestämään yleisölle avoimien ja rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käytön niin, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Lue asiasta lisää aluehallintoviraston sivulta täältä.

Utsjoen kunta suosittaa myös, että yksityistilaisuuksissa noudatetaan kokoontumisrajoituksia ja pyritään vähentämään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä.

Utsjoen kunta muistuttaa myös muista koronaturvallisuuden perusohjeista:

  • Älä lähde sairaana julkisiin paikkoihin. Jos sinulla on lieviäkään koronavirukseen viittaavia oireita, hakeudu koronatestiin.
  • Huolehdi edelleen vähintään kahden metrin turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Tutustu korona-ajan vierailuohjeisiin ennen vierailuasi vuodeosastolla, Dorvussa, Seitakartanossa tai Aspassa.

Löydät lisää tietoa alueellisesta koronavirustilanteesta koronaturvallinenlappi.fi-sivustolta sekä Utsjoen tilanteesta, koronatestauksista ja -rokotuksista kunnan koronasivustolta.


Muita uutisia