Utsjoen Lumo kulttuuriviikon ohjelma on julkaistu – tarjolla maksutta saamelaismusiikkia, -elokuvia sekä kaunokirjallisuutta

2.4.2024

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla järjestettävän Utsjoen Lumo – Ohcejohka Šearrá -kulttuuriviikon ohjelma on julkaistu. Kulttuuriviikko järjestetään nyt kolmatta kertaa. Kulttuuriviikon päätapahtumat koostuvat saamenkielisestä runofestivaalista, Mu ráhkis Ohcejohka -musiikkifestivaalista sekä elokuvafestivaalista.

Utsjoen Lumo kulttuuriviikon tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Kulttuuriviikolle voivat kaikki suunnitella ja toteuttaa omaa ohjelmaansa Utsjoen kyliin kirkonkylälle, Karigasniemeen ja Nuorgamiin.

Perjantaina 5.7. järjestetään saamenkielinen runofestivaali Pulmankijärvellä. Runofestivaalin tarkoituksena on tuoda esille rikasta Tenojokilaakson kaunokirjallisuutta. Runofestivaalilla pääsevät ääneen Inger-Mari Aikio, Niillas Holmberg, Helga West, Niilo Aikio sekä Siri Broch Johansen. Runofestivaalilla on myös avoin mikki, jolloin myös pöytälaatikkorunoilijat pääsevät ääneen.

Lauantaina 6.7. on vuorossa Mu ráhkis Ohcejohka -musiikkifestivaali Onnelan törmällä, joka tuo lavalle laajan kattauksen eturivin saamelaisartisteja. Päivän ehkä kiinnostavin esiintyjä on viimeksi 2000-luvun alussa keikkaillut Jiella, joka esiintyy yhdessä Trio Boogiemenin kanssa. Päivän aikana esiintyvät myös Emil Kárlsen, Suõmmkar, Ulla Pirttijärvi & Ulda, Hildá Länsman sekä Jalvvi Niillas. Festivaalilla nähdään myös Riikka Kosolan tanssi- ja sirkusesitys #raja23.

Kulttuuriviikko päättyy 7.7. saamelaiselokuvafestivaaliin Karigasniemelle. Elokuvafestivaali järjestetään yhteistyössä Saamelaiskäräjien elokuvakeskus Skábman kanssa ja näytettävät elokuvat ilmoitetaan myöhemmin.

Ohjelma päivittyy osoitteeseen www.utsjoki.fi/utsjoenlumo

Utsjoen Lumo kulttuuriviikon järjestävät Utsjokisuun kyläyhdistys ja Utsjoen kunta, Saamelaiskäräjät sekä Ohcejoga gievrrat -yhdistys. Kulttuuriviikon rahoittavat Taiteen edistämiskeskus, Utsjoen kunta sekä Saamelaiskäräjät.

 

Lisätietoja:
Vapaa-aikasihteeri
Kaisa Tapiola-Länsman
kaisa.tapiola-lansman@utsjoki.fi
+358 400 319 852


Muita uutisia