Valtuusto kokoontuu keskiviikkona 29.11. valitsemaan uuden kunnanjohtajan – seuraa suorana striimistä klo 13 alkaen!

27.11.2023

Utsjoen kunta saa uuden kunnanjohtajan keskiviikkona 29. marraskuuta.

Kunnanhallitus antaa valtuustolle esityksensä kunnanjohtajaksi valittavasta henkilöstä kokouksessaan, joka alkaa keskiviikkoaamuna klo 10. Valtuusto kokoontuu päättämään kunnanjohtajan valinnasta klo 13 alkaen.

Kunnanhallitus on yhdessä valtuutettujen kanssa haastatellut viran muodolliset kelpoisuusehdot täyttävät kuusi henkilöä, jotka ovat hallintotieteiden maisteri Marjut Ahola Ranualta, filosofian maisteri Jarkko Autero Espoosta, kasvatustieteiden maisteri Pekka-Tapani Heikkinen Sodankylästä, yhteiskuntatieteiden ylempi AMK ja restonomi ylempi AMK Maarit Heinonen Posiolta, sotatieteiden maisteri ja esiupseeri Sami Jalonen Kustavista sekä hallintotieteiden maisteri Päivi Kontio Utsjoelta. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Väinö Guttorm ja vt. kunnanjohtaja Tanja Lepistö ovat laatineet haastattelujen pohjalta henkilöiden ansiovertailun.

Voit lukea lisää kunnanjohtajan valintaprosessin tähänastisesta etenemisestä aiemmasta tiedotteestamme.

SEURAA valintaa STRIIMISTÄ

Kunnanvaltuuston kokoukset ovat yleisölle avoimia. Kunnanjohtajan valintakokousta voikin seurata suorana lähetyksenä Utsjoen kunnan Youtube-kanavalla keskiviikkona 29.11. noin klo 13 lähtien. Kokous tallennetaan ja se on katsottavissa kanavalla myös live-lähetyksen jälkeen. Kunnanvirastolla kokousta voi seurata aulassa olevalta näytöltä.

Kokous tulkataan simultaanitulkkauksena saamen kielestä suomeen. Myös tulkattu tallenne julkaistaan Youtube-kanavalla editoinnin jälkeen.

TUTUSTU kokousten ESITYSLISTOIHIN

Kunnanhallitus käsittelee kokouksessaan myös muun muassa vuoden 2024 talousarviota ja vuosien 2024–2026 taloussuunnitelmia sekä uutta Kahdeksan vuodenajan tapahtumat -hanketta, jonka tavoitteena on kehittää Utsjoen tapahtumia yhdessä yhdistysten ja muiden tapahtumatuottajien kanssa. Valtuusto puolestaan käsittelee kokouksessaan vain kunnanjohtajan valintaa.

Voit tutustua kunnanhallituksen keskiviikkoiseen esityslistaan tästä ja valtuuston esityslistaan tästä.

Kokousten pöytäkirjat julkaistaan tarkastamisen jälkeen nettisivuillamme.


Muita uutisia