Yläkoulujen ja lukion oppilaiden maskisuositus päättyy, toukokuussa voidaan järjestää alle 50 henkilön tilaisuuksia – katso Utsjoen kunnan päivitetyt suositukset ja rajoitukset

Päivitetty 6.5.2021

Lapin sairaanhoitopiirin alueen koronatilanne on pysynyt edelleen rauhallisena. Sen vuoksi sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä ja Lapin aluehallintovirasto ovat päivittäneet suosituksiaan ja määräyksiään sairaanhoitopiirin kunnille.

Lapin sairaanhoitopiirissä on voimassa 50 hengen kokoontumisrajoitus ajalla 4.5.–31.5. Lapin aluehallintovirasto kieltää tänä aikana Lapin sairaanhoitopiirin kuntien alueilla yli 50 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sekä sisätiloissa että alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuus tai yleinen kokous erityistoimin. Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän päätöksen mukaisesti sairaanhoitopiirin kunnissa voidaan järjestää myös alle 50 henkilön yksityistilaisuuksia 3.5. alkaen.

Yläkoulujen ja lukion oppilaiden maskisuositus päättyy. Sen sijaan maskin käyttöä suositellaan edelleen koulujen ja varhaiskasvatuksen työntekijöille, jos turvavälejä ei pystytä pitämään.

Utsjoen kunnan ajankohtaiset suositukset ja rajoitukset näet aina tästä päivittyvästä artikkelista.


Muita uutisia