Matkailuyrittäjät ja -toimijat kokoontuivat virittämään rajanylittävää yhteistyötä

5,6,2024

Viime viikolla järjestetty Cross Border Business Lab kokosi nelisenkymmentä matkailualan yrittäjää ja kehittäjää Utsjoelta ja Ivalosta sekä Itä-Finnmarkista ja Karasjoelta yhteiseen seminaariin Norjan Pykeijaan. Vastaava seminaari järjestettiin ensimmäisen kerran vuosi sitten Utsjoella.

Kaksipäiväinen tapahtuma oli suunnattu alueiden matkailuyrittäjille ja aluekehittämisen avainhenkilöille. Tavoitteena oli verkostoida yrittäjiä yli rajan, jotta saataisiin syntymään pitemmän tähtäimen strategista yhteistyötä yrittäjien välille. Verkostoitumalla on mahdollista löytää yhteisiä kehittämiskohteita ja liiketoimintamahdollisuuksia.

Vetovastuu tapahtuman järjestelyistä oli tänä vuonna norjalaisilla. Vadsøn kunnanjohtaja Wenche Pedersen ja Utsjoen kunnanjohtaja Päivi Kontio toivottivat osallistujat tervetulleiksi.

Tapahtuman aikana kuultiin puheenvuoroja sekä Norjasta että Suomesta. Avinorin edustaja Julianne Jensen kertoi lentoliikenteen reittien kehittämisestä. Asiakkaiden saaminen pohjoiseen lentäen on oleellinen kysymys sekä Suomen että Norjan yrityksille. Myös yritysten edustajat saivat kertoa omasta toiminnastaan.

Toisena päivänä yrittäjät pääsivät minitreffeille toistensa kanssa, jolloin jokainen yrittäjä tapasi toisensa. Näin luotiin pohjaa yhteistyömahdollisuuksille. Tapahtuman lopuksi tutustuttiin kuningasraputehtaaseen, josta lähtee Varanginvuonolta pyydystettyjä rapuja ympäri maailmaa.

Järjestelyt ja ohjelma sujuivat loistavasti. Yrittäjät kertoivat olevansa erittäin tyytyväisiä tapahtuman kohtaamisiin. Todellista tarvetta yhteistyölle tuntuu olevan. Yhteisiä tuote- ja ohjelmapaketteja todennäköisesti syntyy jatkossa, joten tapahtuma saavutti tavoitteensa.

Metsästys-, kalastus- ja valokuvausmatkoja tuottavan Autentic Borealin yrittäjä Pekka Pikkujämsä oli tapahtuman antiin enemmän kuin tyytyväinen. – Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja uusia ystäviä sai paljon. Nyt kun tuntee ihmiset, on helppo ottaa yhteyttä yhteistyön merkeissä. Tulemme omalta osaltamme jatkamaan yhteistyön rakentamista norjalaisten kanssa.

Tämänkertaisen tapaamisen järjestelyistä vastasivat Øst-Finnmarkrådet, Nordkyn, VisitKirkenes, Norske Parker ja Destinasjon Sápmi sekä Utsjoen kunta.

Ensi toukokuussa tavataan viimeistään taas, sillä kolmas Cross Border Business Lab järjestetään Utsjoella 14.-15.5.2025.

Lisätiedot:

Elinvoimajohtaja Tanja Lepistö, 0400 151 294, tanja.lepisto@utsjoki.fi


Muita uutisia