Presidentti Alexander Stubbin vierailu onnistui hienosti

24.5.2024

Presidentti Alexander Stubb vieraili Nuorgamin koululla

Presidentti Alexander Stubbin vierailu Utsjoelle onnistui hienosti. – Meillä oli eilen hieno päivä Utsjoella, iloitsee kunnanjohtaja Päivi Kontio. – Presidentti Alexander Stubbin vierailu onnistui kaikin puolin erinomaisesti. Sääkin oli puolellamme.

– Suuret kiitokset kaikille, jotka olivat järjestämässä onnistunutta päivää, kiittää Päivi. – Valmistelimme vierailua nelisen viikkoa yhdessä presidentin kanslian kanssa. Yhteistyö oli saumatonta ja sujui erittäin hyvin, mistä iso kiitos kanslian väelle.

– Ja erityiskiitos meidän kuntalaisillemme, jotka ottivat presidentin kohteliaasti vastaan. Tästä saimme kiitosta myös presidentin kanslian väeltä.

– Utsjoen luonto ja maisemat ihastuttivat sekä presidenttiä että hänen seuruettaan, kertoo Päivi. – Luulenkin, että saimme houkuteltua kanslian väkeä myös vapaa-ajallaan tänne. Myös presidentti haaveilee pyöräilyreissuista pohjoisimpaan Suomeen.

– Saimme paljon valtakunnallista mediahuomiota, jollaista emme olisi millään rahalla pystyneet ostamaan.

Presidentti Alexander Stubb laskeutui helikopterilla Isonkivenvaaralle Nuorgamiin. Hänen ohjelmaansa sisältyi vierailu EU:n pohjoisimmalla pisteellä, jossa hän piipahti myös Norjan puolella. Nuorgamin koululla oli lämmin vastaanotto ja presidentti kohtasi lapset niin, että tunnelma oli aidosti välitön ja lämmin.

Kunnan edustajien ja paliskuntalaisten kanssa keskusteltiin muun muassa kalastuskieltotilanteesta ja sen vaikutuksista sekä poronhoidosta. Lisäksi keskusteltiin pohjoisen maantieteellisen aseman merkityksestä, joka on korostunut nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa.

Kylätalo Giisán piha-alueella oli paljon utsjokelaisia tapaamassa presidenttiä. Presidentti pääsi moneen yhteiskuvaan paikallisten kanssa. Ohjelmassa oli puheita, musiikkia ja haastatteluja.

Päivä Utsjoella päättyi Kevon tutkimusasemalle, jossa presidentti tapasi myös Metsähallituksen pääjohtajan ja neuvottelukunnan jäsenet. Kevon poluilla presidentti kiersi lyhyen reitin ennen siirtymistä helikopterilla Inariin.


Muita uutisia