Utsjoella koronavirusinfektiolle altistuneet on kartoitettu, testeissä ei ole todettu uusia tartuntoja – kunnalta suosituksia tilaisuuksien järjestäjille sekä liikuntapalveluiden käyttäjille

Utsjoen vastaava lääkäri Heidi Eriksen muistuttaa kunnan antamasta vahvasta kasvomaskisuosituksesta sekä kaikista muista ohjeistuksista koronaturvallisuuden takaamiseksi.

 

Utsjoen kunnassa ei ole perjantaiaamuun 27.11. mennessä todettu uusia koronavirustartuntoja. Kunnassa todettiin torstaina 26.11. positiivinen koronavirusnäyte, ja infektion altistumisia on siitä lähtien kartoitettu.

Utsjoen kunta tiedotti torstaina Hotelli Utsjoen ravintolassa maanantaina ja tiistaina puoliltapäivin vierailleiden henkilöiden mahdollisesta altistumisesta koronavirusinfektiolle. Hotelli Utsjoen tapaukseen liittyy yksi altistuminen. Henkilö on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Myös muut kyseiseen tartuntaketjuun liittyvät altistumiset Utsjoella on kartoitettu ja henkilöt asetettu karanteeniin.

Koronavirukseen sairastunut henkilö on hyväkuntoinen ja eristyksessä. Tapaus liittyy Inarin tartuntaketjuun ja sen lähde on todennäköisesti Levin maailmancup-viikonlopun tapahtumissa.

Utsjoen kunnan terveydenhuoltopalvelut toimivat normaalisti.

Kunnan vahva kasvomaskisuositus ja muut ohjeistukset ovat edelleen voimassa

Utsjoen vastaava lääkäri Heidi Eriksen muistuttaa kaikkia kuntalaisia, jotka tuntevat minkäänlaisia koronavirusinfektion oireita, hakeutumaan viipymättä koronavirustestaukseen. Oireet ja ohjeet testiin hakeutumiseksi löytyvät tiedotteen lopusta.

Eriksen muistuttaa Utsjoen kunnan antamasta vahvasta kasvomaskisuosituksesta muun muassa kaikissa tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Myös Utsjoen kunnan kaikki aikaisemmat suositukset ja ohjeistukset niin kuntalaisilleen, yrityksilleen kuin matkailijoilleenkin ovat edelleen voimassa, ne löytyvät kootusti täältä.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia ei järjestetä, huomio myös muihin tilaisuuksiin

Utsjoen kunta ei koronatilanteen vuoksi järjestä tänä vuonna itsenäisyyspäivän juhlia, seppeleenlaskua lukuun ottamatta.

Kunta kehottaa myös urheiluseuroja ja muita yhdistyksiä noudattamaan tilaisuuksissaan erityisen huolellisesti ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Liikuntatoimeen osallistuvia suositellaan merkitsemään käyntinsä

Utsjoen kunnan liikuntasaleja käyttäviä liikuntaseuroja ja muita yhdistyksiä sekä kuntosalien käyttäjiä pyydetään kiinnittämään tällä hetkellä erityistä huomiota sekä kunnan yleisen koronaturvallisuusohjeistuksen että seuroille ja liikuntasalien muille käyttäjille suunnatun ohjeistuksen noudattamiseen.

Näiden lisäksi kunta suosittaa liikuntasalien käyttäjiä pitämään kirjaa vuoroille kulloinkin osallistuvista henkilöistä sekä kuntosalien käyttäjiä merkitsemään salien vihkoihin nimensä, käyntipäivämäärän sekä kuntosalilla vietetyn kelloajan. Listaustoimet helpottavat mahdollisten koronavirusinfektioiden altistusten jäljitystyötä.

Lisätiedot:

Heidi Eriksen
Vastaava lääkäri
Puh. 040 181 0284

Vuokko Tieva-Niittyvuopio
Kunnanjohtaja
Puh. 0400 933 754

Jos epäilet itselläsi tai lähipiirissäsi koronavirusinfektiota, ota yhteyttä Utsjoen terveyskeskukseen päästäksesi koronavirustestaukseen (arkisin klo 8–16 040 181 0285, viikonloppuisin, iltaisin ja arkipyhien aikana 040 181 0281).

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat muun muassa kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus sekä haju- ja makuaistin menetys. Lapsilla oireet voivat olla lieviä ja lyhytkestoisia. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustaudin oireista muuten kuin koronavirustestillä.

Lisää tietoa koronavirustilanteesta löydät muun muassa Utsjoen kunnan, Lapin sairaanhoitopiirin ja THL:n verkkosivuilta.


Muita uutisia