Utsjoella on todettu useita koronavirusinfektioita useista eri tartuntaketjuista – hakeudu lievissäkin oireissa omaehtoiseen karanteeniin ja koronavirustestiin

4.1.2022

Utsjoella on todettu viime viikonlopun ja maanantain aikana useita covid-19-koronavirusinfektioita useista eri tartuntaketjuista. Yksi koronapotilas on sairaalahoidossa. Tartuntaketjuja selvitetään ja altistuneisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Mikäli sinulle tulee minkäänlaisia koronavirusinfektio-oireita, hakeudu omaehtoiseen karanteeniin ja koronavirustestiin, puh. 040 682 2348. Myös kotitestejä kannattaa tehdä. Mikäli kotitesti osoittautuu positiiviseksi, ole yhteydessä terveyskeskukseen, puh. 040 682 2348.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella, samoin kuin koko Suomessa, koronavirusinfektioiden määrä on merkittävästi noussut. Koronarokotukseen kannattaa varata aika, mikäli sinulla ei ole vielä rokotetta tai sinulta puuttuu tehosterokotus (2., 3. tai 4. annos). Riskiryhmät ja kaikki yli 60-vuotiaat voivat saada 3. annoksen jo kolmen kuukauden kuluttua toisesta. THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Myös 5–11-vuotiaiden lasten rokotukset ovat alkamassa. Koronarokotukseen voi varata ajan puhelimitse, puh. 040 758 2073 / terveydenhoitaja Elina Perttilä.

Muistutamme myös kokoontumisrajoituksesta sekä suosituksista välttää kontakteja ja käyttää maskia kaikissa asioinnissa. Löydät Utsjoen kunnassa tällä hetkellä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset täältä sekä muuta yleistietoa koronatilanteesta, -rokotuksista ja -testauksesta täältä.

Lisätietoja:

Heidi Eriksen
tartuntataudeista vastaava lääkäri
040 181 0284


Muita uutisia