Utsjoen kunnan koronaohjeisiin muutoksia – maskisuositusta kevennetään, etätyösuositus päättyy ja saamelaislukio palaa lähiopetukseen

2.2.2022

Utsjoella kevennetään joitain suosituksia, joita on aiemmin annettu koronavirusepidemian vuoksi. Kunnan koronaryhmä päätti kokouksessaan keskiviikkona 2.2. seuraavista muutoksista:

  • Kunnan etätyösuositus päättyy keskiviikkona 2.2.
  • Utsjokisuun alakoululaisten maskisuositus päättyy perjantaina 4.2.
  • Koulujen henkilökunnan sekä yläkoulujen ja saamelaislukion oppilaiden maskisuositus pidetään voimassa toistaiseksi. Suositus käyttää tehokkaampaa FFP2-maskia kuitenkin päättyy perjantaina 4.2.
  • Saamelaislukio palaa lähiopetukseen suunnitellusti ensi viikon maanantaista 7.2. lähtien. Samalla myös lukiolaisia koskenut suositus vapaa-ajan ryhmäharrastustoiminnan välttämisestä päättyy.
  • Tiettyjen oppilas- ja ammattiryhmien kotitestaussuositus jatkuu aiempien ohjeiden mukaisesti perjantaihin 11.2. saakka.

Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti myös Utsjoen kunnassa on luovuttu altistuneiden jäljityksestä, kontaktoinnista sekä karanteeniin asettamisesta. Koronapositiivisten henkilöiden kontaktointia ja heidän asettamistaan eristykseen jatketaan edelleen. Myös koronatestaus pyritään pitämään edelleen korkealla tasolla.

Mikäli sinulle tulee lieviäkään koronavirusinfektio-oireita, hakeudu omaehtoiseen karanteeniin ja koronavirustestiin, puh. 040 682 2348. Myös kotitestejä kannattaa tehdä. Mikäli kotitesti osoittautuu positiiviseksi, ole yhteydessä terveyskeskukseen, puh. 040 682 2348. Jos olet vahvasti oireinen ja kotitesti näyttää negatiivista, hakeudu herkästi terveydenhuollon testiin. Jos saat positiivisen testituloksen, eristäydy ja ilmoita tartunnastasi niille, joiden kanssa olet ollut lähikontaktissa. Lapin sairaanhoitopiirin ohjeen eristykseen ja altistuneiden informointiin löydät täältä.

Näet kaikki Utsjoen kunnassa tällä hetkellä voimassa olevat ohjeistukset, suositukset ja rajoitukset kootusti täältä. Lisää tietoa Utsjoen koronatilanteesta, testauksista ja rokotuksista löydät kunnan koronasivustolta.

 

2.2.2022
Utsjoen kunnan koronaryhmä
Tartuntataudeista vastaava lääkäri Sanni Rannikko

 

Lisätiedot:

Sanni Rannikko, tartuntataudeista vastaava lääkäri
040 181 0284
sanni.rannikko@utsjoki.fi


Muita uutisia