Utsjoen saamelaislukio siirtyy etäopetukseen ja maskisuositus laajenee Utsjokisuun koululla alakoululaisiin – kunnan koronaryhmältä uusia suosituksia myös koululaisten ja henkilökunnan kotitestaukseen

19.1.2022

Utsjoen saamelaislukion muutamalla oppilaalla on todettu koronavirustartunta tiistaina 18.1.2022. Lukion oppilaista noin kolmannes on määrätty karanteeniin. Tämän vuoksi Utsjoen kunnan koronaryhmä on päättänyt, että saamelaislukio siirtyy etäopetukseen ajalle 20.1.2022–4.2.2022. Erityisen tuen opiskelijoille järjestetään kuitenkin mahdollisuus lähiopetukseen. Etäopetusaikana suositellaan vahvasti, että lukiolaiset eivät osallistu myöskään sisätiloissa tapahtuvaan vapaa-ajan ryhmäharrastustoimintaan.

Utsjokisuun koulun maskisuositus laajennetaan koskemaan kaikkia koulun oppilaita 1. luokasta lähtien. Utsjokisuun koulun henkilökunnalle ja yläkoululaisille suositellaan käytettäväksi FFP2-maskia. Alakoululaisille suositellaan tavallista kirurgin maskia. Oppilaat saavat maskit koululta. Maskisuositus on voimassa 4.2.2022 saakka. Utsjokisuun koululle ei suositella tänä aikana myöskään ulkopuolisia vierailuja.

Muissa Utsjoen kunnan kouluissa maskisuositus koskee edelleen vain yli 12-vuotiaita, eli oppilaita 6. luokasta eteenpäin.

Vahva kotitestisuositus useille ryhmille

Lisäksi suositellaan vahvasti, että alla mainitut ryhmät tekevät kotitestejä päivittäin seuraavan kolmen viikon ajan, 11.2. saakka:

  • Saamelaislukion ja Utsjokisuun yläkoulun oppilaat
  • Saamelaislukion ja Utsjokisuun koulun henkilökunta
  • Kirjaston henkilökunta
  • Uinninvalvoja
  • Nuorisotyöntekijä

Lisäksi kotitestejä suositellaan tehtäväksi kaksi kertaa viikossa (maanantai- ja keskiviikkoaamuisin) seuraaville ryhmille 11.2. saakka:

  • Karigasniemen yläkoululaiset
  • Karigasniemen ja Nuorgamin koulujen henkilökunta
  • Kunnan muut työntekijät

Oppilaiden kotitestejä jaetaan kouluilla. Kunnan työntekijät voivat kysyä testejä lähiesimiehiltään.

Muita suosituksia jatketaan

Koronaryhmä jatkaa Utsjoen kunnassa voimassa ollutta etätyösuositusta sekä laajaa kasvomaskisuositusta 22.2.2022 saakka.

Lapin aluehallintovirasto kieltää edelleen kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä, 22.2.2022 saakka. Utsjoen kunta suosittaa, että myös yksityistilaisuuksissa noudatetaan 20 henkilön kokoontumisrajoitusta ja pyritään vähentämään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä.

Näet kaikki Utsjoen kunnassa tällä hetkellä voimassa olevat ohjeistukset, suositukset ja rajoitukset kootusti täältä.

Tilanne on Utsjoella edelleen rauhallinen

Utsjoen kunnan koronatilanne on edelleen rauhallinen, vaikka positiivisia koronatapauksia ilmaantuukin tasaiseen tahtiin. Utsjoella on viimeisen kahden viikon aikana todettu yhteensä 15 koronatartuntaa. Tänään keskiviikkona 19.1. eristyksessä on kuusi henkilöä. Maanantaina uusia tartuntoja tuli ilmi yksi ja tiistaina kaksi. Tartuntoja on todettu pääsääntöisesti jo karanteenissa olevilla henkilöillä.

Utsjoen kunnan tartunnanjäljitys ja testaus toimivat hyvin. Tänään keskiviikkona 19.1. on testattu laajasti sekä saamelaislukion oppilaita että Utsjokisuun koulun henkilökuntaa ja testeissä ei ole tullut ilmi uusia tartuntoja.

Hakeudu oireisena herkästi testiin

Mikäli sinulle tulee lieviäkään koronavirusinfektio-oireita, hakeudu omaehtoiseen karanteeniin ja koronavirustestiin, puh. 040 682 2348.

Myös kotitestejä kannattaa tehdä. Mikäli kotitesti osoittautuu positiiviseksi, ole yhteydessä terveyskeskukseen, puh. 040 682 2348. Jos olet vahvasti oireinen ja kotitesti näyttää negatiivista, hakeudu herkästi terveydenhuollon testiin.

Lisää tietoa Utsjoen koronatilanteesta, testauksista ja rokotuksista löydät kunnan koronasivustolta.

 

19.1.2022

Utsjoen kunnan koronaryhmä

Tartuntataudeista vastaava lääkäri Heidi Eriksen

 

Lisätiedot:

Heidi Eriksen, tartuntataudeista vastaava lääkäri

040 181 0284

heidi.eriksen@utsjoki.fi

 

Elle Aikio, terveydenhoitaja

040 682 2348

elle.aikio@utsjoki.fi

 

Pasi Oikarinen, vs. sivistysjohtaja/Utsjokisuun koulun ja Utsjoen saamelaislukion rehtori

040 525 8049

pasi.oikarinen@edu.utsjoki.fi


Muita uutisia