Utsjoen kunta jakaa vähävaraisille maskeja Utsjoella, Karigasniemellä ja Nuorgamissa

Lapin sairaanhoitopiirissä on voimassa kasvomaskisuositus.

Utsjoen kunta jakaa vähävaraisille ilmaisia kasvomaskeja. Kertakäyttöisiä maskeja jaetaan kotitalouksille 10 kappaleen pakkauksissa. Pestäviä kangasmaskeja jaetaan saatavuuden mukaan 4 kpl / hlö. Maskit on tarkoitettu 15 vuotta täyttäneille kuntalaisille. Pakkauksen mukana tulevat ohjeet maskien oikeaoppiseen käyttöön.

Utsjoella maskeja voi noutaa kunnanviraston neuvonnasta 25.8. alkaen arkipäivisin klo 9–11.

Karigasniemellä maskeja jakavat kotihoidon työntekijät käyntiensä yhteydessä. Muut kuin kotihoidon asiakkaat voivat sopia maskien noutoajasta ja -paikasta 25.8. lähtien puhelimitse 0400 813 216.

Nuorgamissa maskeja jaetaan 25.8. alkaen arkipäivisin klo 13–14. Noutopaikasta voi sopia puhelimitse 040 181 0280.

Lapin sairaanhoitopiirissä on voimassa kasvomaskisuositus. Käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa:

  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Jos epäilet itselläsi tai lähipiirissäsi koronavirusinfektiota, ota yhteyttä Utsjoen terveyskeskukseen päästäksesi koronavirustestaukseen (arkisin klo 8–16 040 1810285, viikonloppuisin, iltaisin ja arkipyhien aikana 040 1810281).

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat muun muassa kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus sekä haju- ja makuaistin menetys. Lapsilla oireet voivat olla lieviä ja lyhytkestoisia. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustaudin oireista muuten kuin koronavirustestillä.

Koronatartuntojen vaikutuksista kunnan terveyspalveluihin voit lukea täältä.

Lisää tietoa koronavirustilanteesta löydät muun muassa Utsjoen kunnan, Lapin sairaanhoitopiirin ja THL:n verkkosivuilta.


Muita uutisia