Utsjoen villasukkakisan voittajasukat on valittu

21.5.2024

Utsjoen villasukkakisan voittajasukat on valittu

Utsjoen villasukkakilpailuun neulottiin ilahduttavan taitavia ja värikkäitä Utsjoki-teemaisia sukkia. 10.4. päättyneeseen kilpailuun tuli seitsemät sukat, joiden neulojat saivat itse suunnitella värit ja kuviot.

Yleisö äänesti jatkoon kolme paria. Kaikkiaan ääniä tuli verkossa ja kylätalo Giisassa 593. Kolme eniten ääniä saanutta sukkaparia olivat sukat 2, 5 ja 7, joista asiantuntijaraati valitsi voittajasukat.

Asiantuntijaraatiin kuuluivat kunnanjohtaja Päivi Kontio, kunnanhallituksen puheenjohtaja Väinö Guttorm, elinvoimajohtaja Tanja Lepistö, Utsjokisuun käsityönopettaja Merja Vuolab, teknisen toimen kanslisti Heidi Keskitalo, kanslisti-arkistonhoitaja Minna Lukkari sekä hankekoordinaattori Riikka Keskiaho.

Raadin mielestä huomaa, että kaikki tekijät ovat paneutuneet asiaan, ja kaikissa sukissa näkyy Utsjoki. Voittajaksi raati valitsi sukkaparin numero 7. Siinä kuvastuu paljon Utsjoelle tyypillisiä asioita: revontulet, lumi, kirkkotuvat, poro, patopukki, lohi ja kalastusverkko. Kalastusverkkokuvio on tuttu Utsjoen kirjolapasista. Sukista löytyy myös kunnan nimi kahdella eri kielellä, mikä muistuttaa käyttäjäänsä Utsjoesta.

Voittajasukat neuloi utsjokelaissyntyinen Eila Tapiola Inarista. Hän kertoi, että halusi sukillaan ilmentää Utsjoen luontoa. Poro ja lohi päätyivät sukkiin, sillä ne ovat tuoneet pitkään elinkeinoa utsjokelaisille. Kirkkotuvat päätyivät sukkiin, sillä ne ovat yksi harvoja rakennettuja nähtävyyksiä Utsjoella.

Onnea voittajalle ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!


Muita uutisia