Yli 16-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voi jatkua ja kokoontumisrajoitus nousee yli 20 henkilöön – Lapin sairaanhoitopiiri palaa koronavirusepidemian perustasolle

8.4.2021

Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä katsoo, että koronavirustilanne on Lapin alueella rauhoittunut ja sen vuoksi alueella palataan koronavirusepidemian perustasolle. Koronakoordinaatioryhmän tiedotteen voi lukea kokonaisuudessaan LSHP:n nettisivuilla.

Koordinaatioryhmän mukaan Lapissa ei ole enää tarvetta yli 16-vuotiaiden ryhmätoiminnan keskeytyksille. Sen vuoksi myös sekä Utsjoen kunnan että kansalaisopiston järjestämä ryhmäharrastustoiminta palaa normaaliin toimintaan maanantaista 12.4. lähtien.

Maaliskuussa voimaan tullut kuuden hengen kokoontumisrajoitus muuttuu 12.4. alkaen yli 20 hengen kokoontumisrajoitukseksi. Koordinaatioryhmä suosittelee edelleen, että myös yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ja kokoontumisia vältettäisiin, etätöitä jatkettaisiin ja kouluissa henkilökunta ja yli 6. luokkalaiset käyttäisivät edelleen kasvomaskia.

Myöskään sairaanhoitopiirin rajojen ylittäviä urheilu- ja liikuntatapahtumia ei suositella järjestettäväksi 24.4. saakka. Suositus koskee kaikenikäisiä yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia.

Jotta tilanne pysyisi jatkossakin hyvänä, koordinaatioryhmä muistuttaa tartuntojen leviämisen estämiseksi annetuista turvallisuusohjeista.  Edelleenkin on tärkeää huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, pitää kahden metrin turvavälit, välttää ihmisjoukkoja, käyttää kasvomaskia sekä hakeutua lievissäkin oireissa koronatestiin.

Utsjoen kunnan ajankohtaiset suositukset ja rajoitukset voi tarkistaa aina tästä päivittyvästä artikkelista. Löydät ajankohtaista tietoa alueellisesta koronavirustilanteesta sekä Utsjoen koronatestauksista ja -rokotuksista myös kunnan koronasivustolta.


Muita uutisia