Utsjoella todettiin maanantaina 7.12. yksi uusi koronavirustartunta

Utsjoella todettiin maanantaina 7.12. yksi uusi koronavirustartunta.

Kyseessä on Utsjoella aiemmin todetun tapauksen jatkotartunta. Henkilö on ollut karanteenissa, eikä uusia altistumisia ole tapahtunut.

Utsjoella todettiin 26.11. ensimmäinen koronavirustartunta sitten elokuun. Tapaus liittyi Inarin tartuntaketjuun ja sen lähde oli Levin maailmancup-viikonlopun iltatapahtumissa. Sen jälkeen kunnassa todettiin joulukuun ensimmäisellä viikolla kolme uutta tartuntaa, jotka kaikki liittyvät tähän samaan tartuntaketjuun. Yksi tartunnoista on ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä.

Lue Utsjoen kunnan tuoreet suositukset tilaisuuksien ja liikuntapalveluiden järjestäjille sekä kunnan elinkeinotoimen terveiset paikallisille yrityksille asiakasturvallisuudesta korona-aikana.

Lisätiedot:

Heidi Eriksen

Vastaava lääkäri

Puh. 040 181 0284

 

Vuokko Tieva-Niittyvuopio

Kunnanjohtaja

Puh. 0400 933 754

 

Jos epäilet itselläsi tai lähipiirissäsi koronavirusinfektiota, ota yhteyttä Utsjoen terveyskeskukseen päästäksesi koronavirustestaukseen (arkisin klo 8–16 040 181 0285, viikonloppuisin, iltaisin ja arkipyhien aikana 040 181 0281).

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat muun muassa kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus sekä haju- ja makuaistin menetys. Lapsilla oireet voivat olla lieviä ja lyhytkestoisia. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustaudin oireista muuten kuin koronavirustestillä.

Lisää tietoa koronavirustilanteesta löydät muun muassa Utsjoen kunnanLapin sairaanhoitopiirin ja THL:n verkkosivuilta.


Muita uutisia